Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ДСБ подкрепи Славчо Атанасoв
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:12 / 21.08.2007Коментари ()4358
© Plovdiv24.com
Демократи за силна България в Пловдив дадоха подкрепата си за кандидата на ГЕРБ и ВМРО за кмет на града Славчо Атанасов. Споразумението за общо участие в изборите подписаха местните лидери на трите партии Спас Гърневски, Бойко Ватев и ген. Йордан Кюмюрджиев.

"Решихме да излезем с обща кандидатура на тези избори и да сменим корупционният модел, с който се управлява. Пловдив заслужава достоен, почтен кмет. И това, което ни обедини е наличието на истинска кандидатура, представител на дясното пространство. Макар и кмет на район, той е доказал, че може да управлява по нов модерен начин. За това сме убедени , че ще се справи. Гърневски се обърна лично към Славчо Атанасов с думите, че за един кмет е важно не да гледа хората в очите преди изборите, а да може спокйно да ги погледне и след първия и след втория мандат.

Според Бойко Ватев работата за новия Пловдив ще започне още след затварянето на последното изборно бюро.

Ген.Йордан Кюмюрджиев изрази убеждение, че на срещата са се събрали съмишленици, които имат общо виждане за бъдещето на Пловдив.

"Аз смятам, че днес в тази зала поставяме началото на ново управление, което имаме амбицията да стане модел на управление за България. За това всичко зависи от вас и от нас, които подписахме снощи това споразумнение. С него ние поехме политическата отговорност за прозрачно отворено управление на града", допълни той.

По думите му ако трите партии успеят да се справят това ще бъде моделът, който ще се наложи в управлението на цялата страна на следващите парламентарни избори.

От ГЕРБ пожелаха успех на бъдещия кмет и заявиха, че разчитат на него най-много за изпълнението на ангажиментите, които трите партии поемат пред гражданите на Пловдив.

В изказването си Славчо Атанасов посочи, че поканата на ВМРО към ДСБ и ГЕРБ не е случайна. "На първо място в Пловдив ДСБ има сериозно влияние, на второ място имат управленски потенциал. Имат един много добър кмет на район "Северен" в лицето на Даниела Желязкова, имат и областният управител Андонов, който управляваше честно и почтенно Пловдив. Тези хората управляваха добре и потенцала им трябва  да се използва, защото ние българите имаме една много лоша черта, когато дойде новият управленец казва, че старите за нищо не стават. Това просто е безумие, защото трябва да използва потенциалът на тези хора. За мен няма бивш кмет и бивш областен управител. Тези хора управляваха добре за това за мен е чест, че тези хора днес са с нас", обясни Славчо Атанасов.

Според него най-важното, което е обединило партиите е моделът за управление на Пловдив. "Модел на широко гражданско участие, модел на почитане, и на прозрачност. Това всъщност беше спойката, която ни събра. Но това нещо не може да стане без да се смени кмета на Пловдив, защото той е еманацията на управлението, която ще го движи четири години", допълни Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/DSB-podkrepi-Slavcho-Atanasov-31046
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.