Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До края на месеца приключват ремонтите в училищата в Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:11 / 21.08.2007Коментари ()1088
Всички ремонти в училищната база в община Смолян ще приключат до 31 август, предаде радио "Фокус" - Смолян. Ремонтират се не само училища и детски градини, а така също и ученическите общежития и учебни бази. Вече е приключил ремонтът на общежитието "Васил Райдовски" в кв. "Устово".

Ремонтирано е и общежитието на ДЮФА в кв. "Райково". Започва ремонт и на общежитието в кв. "Смолян". От училищата в момента се ремонтира 4 ОУ "Стою Шишков" в кв. "Устово", където е направено цялостно обновление на материалната база. Там е изпълнена програма за енергийна ефективност със смяна на дограмата, сменено е осветлението и цялата мебелировка.


Почти е завършена доставката на новите мебели за обзавеждането на училищата по проекта на общината. Дори в някои школа процесът е цялостно изпълнен. Очаква се само доставката на бели дъски.


"През изминалите четири години в системата на образованието, материалната част и сградния фонд получи едно голямо развитие. Община Смолян насочи доста ресурс от собствените си приходи. Преди две години успяхме да привлечем над 250 хил. лв. по линия на МОН.

 Сега с реализирането на този проект, който, пак повтарям, за пръв път се реализира в страната, считаме, че ние ще имаме една много добра и съвременна база за образованието на децата на Смолян", каза секретарят Петър Харадинов.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Do-kraya-na-meseca-priklyuchvat-remontite-v-uchilishtata-v-Smolyan-31063
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.