Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Захари Георгиев: Има ясна връзка между Чомаков, хората, които му формират мнозинството, и едрия бизнес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:02 / 25.08.2007Коментари ()3002
©
Има ясна и естествена взаимовръзка между Иван Чомаков, тези, които му формираха мнозинството в пловдивския общински съвет, и едрия бизнес, един от представителите на който е Георги Гергов. Това смята Захари Георгиев, лидер на градската организация на социалистите и депутат от Коалиция за България. "Едно от условията, които Гергов поставя, за да се кандидатира за кмет, всъщност разкрива една доста ясна взаимовръзка между самия Чомаков и Георги Гергов, по отношение на целите, които биха си поставили в една кампания", заяви Георгиев в интервю за Агенция "Фокус". "Тази взаимовръзка е естествена. Иван Чомаков и тези, които го излъчиха, и направиха неговото мнозинство в Общинския съвет; и СДС, и ДСБ, и ВМРО тогава, и ССД -са хора, които лобират и защитават интересите на едрия бизнес. На тези, които имат, да го кажем най-общо, едър капитал", коментира Георгиев.

По думите му - в БСП нещата са малко по-различни: "Мисля, че от подкрепа се нуждаят повече средният и дребният бизнес. Защото съм радетел на това в България да се получи наличието на средна класа. Голямата част от хората да имат прилични доходи и приличен живот, което се постига с наличието на средна класа. Виждате ли какъв е парадоксът: всички казват - ние сме за средна класа и подкрепяме средната класа. Когато дойде времето да се подкрепя и реално да се стимулира средната класа, всички приемат и решения в Общинския съвет, и условия в обществените поръчки, които са невъзможни и неизпълними от носителите на средния и дребния бизнес, а са възможни и изпълними единствено от едрия капитал", заяви Захари Георгиев.
Относно кметска кандидатура на Георги Гергов той смята, че тя в последна сметка няма да се случи, защото Гергов е човек, достатъчно успял в бизнеса и това, което прави до момента, за да се захване с политика.



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zahari-Georgiev-Ima-yasna-vruzka-mezhdu-Chomakov-horata-koito-mu-formirat-mnozinstvoto-i-edriya-biznes-31249
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.