Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СДС кандидати за местна власт се срещнаха с Австрийски колеги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 19.09.2007Коментари ()2576
Днес в зала „Арх. Йолов" на хотел „Тримонциум" се проведе среща на членове на Австрийската народна партия, който е член на Европейската народна партия, с председателя на СДС - Пловдив и кандидат за кмет на коалиция „ДА за Пловдив" - Николай Караиванов, с кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков, членове на ръководството на СДС и кандидати за кметове и съветници от листата на СДС - Пловдив.

Членовете на Австрийската народна партия са и представители на местната власт. Ето защо по време на срещата бяха обсъдени важни въпроси, касаещи местното самоуправление и възможности за бъдещо сътрудничество и съвместни инициативи.

„СДС и Австрийската народна партия са сестрински партии и членове на общо политическо семейство, а именно ЕНП и затова споделят общи ценности.", заяви Николай Караиванов. „Колкото и да са различни двата града, както Виена за цяла Европа, така и Пловдив за България е духовен, културен и исторически център на България. Смятам, че между двата града, които са на река, могат да се установят сериозни контакти, които да дадат ефективен резултат в една Европа на регионите. В тази Европа хората ще общуват все по-често заради близостта на манталитета и интересите им, отколкото заради междудържавните отношения", допълни той.
По отношение на въпроса за управлението на град Пловдив г-н Караиванов заяви: „Тук в Пловдив сме в ситуация, която съм убеден, че вие е позната - да предложим нова визия за управление, след като и до днес сме управлявали. Смяната на поколенията в политиката през призмата на изборите за местна власт е проблемът, пред който сме изправени днес в Пловдив. За мен би било много ценно да се поуча от вашия опит", заяви Караиванов.



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/SDS-kandidati-za-mestna-vlast-se-sreshtnaha-s-Avstriiski-kolegi-32321
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.