Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пенсионери от хисарски села бяха измамени по схемата „колет от чужбина"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 02.10.2007Коментари ()2178
Двама пенсионери от хисарски села бяха измамени по схемата „колет от чужбина", съобщиха от полицията.
В жалби до РПУ-Хисаря мъжете, които са от Дълго поле и от Ръжево Конаре, пишат, че били измамени с по 1000 лева през септември. Тогава 72-годишен мъж от Дълго поле получил обаждане по телефона, че трябва да отиде в Троян, за да получи колет с пари от свои близки от чужбина. Необходимо било да плати 1000 лева за разходите по преноса на колета. Половин час след обаждането пред дома на пенсионера в селото пристигнало такси, което го отвело в Троян. Там той дал 1000 лева на непознат и взел колета, който отворил чак в дома си - вътре имало бутилка с минерална вода.

Във втория случай непознат мъж също се обадил по телефона и разговарял със съпругата на 79-годишнен пенсионер от Ръжево Конаре. На възрастната жена непознатият обяснил, че след минути таксиметров шофьор ще й донесе колет от нейни роднини от Гърция. Разбира се, измамникът поискал 1000 лева за услугата. След двадесет минути пристигнало такси и бабата дала парите на шофьора, който пък й връчил бутафорния колет.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Pensioneri-ot-hisarski-sela-byaha-izmameni-po-shemata-kolet-ot-chuzhbina-32977
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.