Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив ще е домакин на форум за културното наследство на България, Гърция и Румъния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 06.10.2007Коментари ()993
На 16 и 17 ноември Пловдив ще бъде домакин на регионален форум "Трансбалкански културен коридор Гърция - България - Румъния: споделено наследство и общо европейско бъдеще". Събитието ще се проведе под егидата на областната администрация, която спечели проект по Комуникационната стратегия на България за ЕС. Основната цел е да се стимулират културният туризъм и културните индустрии чрез развитие на трансбалканския културен коридор и мрежата от културни маршрути в рамките на ЕС, както и да се насърчи създаването на механизъм за партньорство между заинтересуваните страни за балансирано устойчиво развитие на културното наследство.

Във форума ще вземат участие представители на Европейския парламент и председателството на ЕС в България, на Европейския институт за културни маршрути - Люксембург, международни организации, регионални и местни власти, изтъкнати европейски експерти, представители на бизнеса, неправителствени организации и медиите в трите страни. Сред целевите групи на проекта са и над сто ученици и студенти от Пловдивска област.

На форума ще бъде представена концепцията за неделимия и интегрален характер на културното наследство на България, Гърция и Румъния в рамките на трансбалканския културен коридор, свързващ трите страни. Участниците ще обсъдят и общи насоки за бъдещо сътрудничество на регионалните и местните власти за изграждане на координирани регионални продукти по трансбалканския културен коридор.

Областният управител на Пловдивска област ще запознае чуждестранните експерти с приноса на България за изграждане на туристически маршрути чрез опознавателна обиколка на Архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив" и "Родопската Света гора" (община Асеновград).

В рамките на форума ще бъде организирана и мултимедийна изложба "Културни коридори и културно наследство на Югоизточна Европа".



Източник: в."Строителство градът"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-shte-e-domakin-na-forum-za-kulturnoto-nasledstvo-na-Bulgariya-Gurciya-i-Rumuniya-33146
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.