Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха баща и синовете му за убийството на техен съсед
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:00 / 08.10.2007Коментари ()1987
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на по 17 години и 6 месеца лишаване от свобода подсъдимите Атанас Димитров/ 43 г. /, и Господин Димитров/ 25 г /. Третият подсъдим по делото, непълнолетният Шмильо Димитров / 17 г. беше осъден на 7 години и 6 месеца лишаване от свобода, съобщиха от пресцентъра на  Окръжен съд.

Тримата бяха признати за виновни в това, че на 16.09.2006 г. в с. Градина в съучастие умишлено са умъртвили Ангел Янков, като деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост.

Атанас Димитров е баща на Господин и Шмильо. Той живеел със своето семейство в с. Градина. Пострадалият Ангел Янков бил техен съсед, който бил от малкото роми в квартала включени в електропроводната мрежа. С негово съгласие от къщата му към съседни къщи бил прекаран проводник и той ги снабдявал с ток. Атанас и Господин Димитрови също се снабдявали с ток от него, като уговорката била Атанас да плаща по 25 лв. всеки месец, а Господин по 15 лв. През септември обаче Ангел Янков заявил, че сметката е по - висока и решил да поиска още пари.

След като подсъдимите отказали, Янков дръпнал жицата, с която се захранвал тока и си тръгнал. По - късно вечерта той отново отишъл в къщата на Димитрови и започнал да удря с брадва по керемидите. Ядосани от този факт тримата подсъдими го причакали пред дома му, въоръжени с брадви и лопати и го пребили до смърт.  Атанас и Господин Димитрови ще изтърпяват наказанията си при първоначален " усилено строг " режим, а Шмильо Димитров при „общ„ режим.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-bashta-i-sinovete-mu-za-ubiistvoto-na-tehen-sused-33240
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.