Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българо-гръцка туристическа борса се открива в Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 10.10.2007Коментари ()1414
Първа българо-гръцката контактна туристическа борса ще се открие в Смолян, съобщи Георги Пампоров, председател на Българска регионално-туристическа асоциация "Родопи".

Организатори са регионалната туристическа асоциация "Родопи" в партньорство с една гръцка туристическа асоциация, наречена "Съюз на местни власти" от префектура Ксанти, Пловдивски университет- филиал Смолян, туристическите асоциации на българските туроператори, българските хотелиери и ресторантьори, българска асоциация за алтернативен турист и държавната агенция по туризъм. Георги Пампоров уточни, че четири гръцки префектури са поканени на борсата - Драма, Ксанти, Родопи и Кавала, които ще презентират възможности за туризъм и атракции на тяхна територия.

Ще има дискусии, които касаят туристическото законодателство в България. "Акцентът на тазгодишната туристическа борса е представяне на възможности за туризъм от двете страни на границата. Целта е да се постигне едно потенциално партньорство и създаване на един нов туристически продукт, който ще включва територията на Родопите, както в нашата част, така и в гръцката част", каза председателят на туристическата асоциация и допълни, че друг основен акцент ще е презентация на туристическия спортен център "Перелик", като проектна идея. Борсата ще се открие на 10 октомври от 12.30 ч. във фоайето на Областната администрация и ще продължи до 12 октомври.



Източник: радио "Фокус" - Смолян


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Bulgaro-grucka-turisticheska-borsa-se-otkriva-v-Smolyan-33319
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.