Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивският окръжен съд образува дело за международен трафик на дрога
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:14 / 07.12.2004Коментари ()730
Пловдивският окръжен съд образува днес наказателно дело от общ характер срещу Зоран Б., Петър М., Георги П. и Боян Т. Четиримата са обвинени в това, че през 2003 г. са участвали в организирана престъпна група, създадена с цел пренасяне на високорисково наркотично вещество от Република Боливия до Република България, съобщиха от Съдебната палата. Освен това четиримата в съучастие с боливийски граждани са направили опит незаконно да пренесат през границите на Боливия, Чили и България кокаин, премесен с картофено пюре, с общо тегло 9 400 кг.
Според повдигнатото обвинение, съдържанието на чистия хероин е 282 кг. на обща стойност 423 млн. лв., като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.
Определен е съдия-докладчик по делото, който ще провери дали по време на досъдебното производство не са допуснати съществени процесуални нарушения. Ако се установи, че са спазени изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, делото ще бъде насрочено за разглеждане в съдебно заседание. Ще бъдат призовани посочените в обвинителния акт 16 свидетели и 8 вещи лица. Материалите от приключилото следствие са събрани в 16 тома.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-okruzhen-sud-obrazuva-delo-za-mezhdunaroden-trafik-na-droga-3368
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.