Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В УМБАЛ „Св. Георги" откриха конферентна зала на името на проф. Зънзов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 22.10.2007Коментари ()9193
© Plovdiv24.com
Днес ръководството на УМБАЛ „Свети Георги" официално откри Конферентната зала на болницата. В памет на проф. д-р Иван Зънзов тя ще носи неговото име, научи Plovdiv24.com.

Проф.Илия Баташки връчи на съпругата на проф. Зънзов мемориален лист. Припомняме, че проф. Иван Зънзов е роден на 3 май 1933 г. в село Кольо Мариново, област Стара Загора. Завършва висше образование в Медицински университет-Пловдив, след което специализира гръдна хирургия в Швеция, Русия, Франция и Германия. Става доцент по хирургия през 1974 г., а професор - през 1984 г.

Проф. Зънзов е първият ръководител на Клиниката по сърдечно-съдова хирургия, която се създава в Университетската болница през 1975 г. Четири години по-късно оглавява и Катедрата по пропедевтика на хирургическите болести. Заслугите му са, че създава през 1984 г. и Клиниката по детска хирургия.

Освен изявен хирург, проф. Зънзов бе депутат във Великото народно събрание. Два мандата в Народно събрание е и председател на Комисията по здравеопазване, младежта и спорта. Като депутат, заедно с тогавашния министър на здравеопазването, инициира и възстановява частната лекарска практика.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-UMBAL-Sv-Georgi-otkriha-konferentna-zala-na-imeto-na-prof-Zunzov-33865
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.