Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Работници от "Еко Глобал" в Пловдив протестират срещу намаляване такса смет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 09.12.2004Коментари ()1833
Протестен митинг ще проведат работещите в комуналната фирма "Еко Глобал" по време на общинската сесия днес. Причината е внесеното предложение да се намали такса смет в Пловдив от 2.1 на 1.3 промила върху данъчната оценка на имота за граждани и от 20 на 14 на хиляда за фирми. това означава, че парите за почистване на града ще бъдат с около 4 млн. лв. по-малко. От "Коалиция за България" заявиха, че ще подкрепят предложението, защото са направили изчисления, че за почистването на другите големи градове като София и Варна се събират по-малко пари, отколкото за Пловдив. Почистването на Варна се извършва за 7 млн лв., а в Пловдив, който е малко по-голям, отиват 17 млн, е мотивът на съветниците от коалицията.
Синдикалните организации на КТ "Подкрепа" и КНСБ в дружеството подкрепят протеста, защото намаляването на такса смет би довело до уволнението на 600 работници в "Еко Глобал". Припомняме, че ръководството на почистващата фирма заплаши със съкращения на хора и услуги, ако такса смет бъде намалена. Кметът Чомаков определи предложението на общинския съветник Димитър Костов като популистко и целящо извличане на предизборни дивиденти.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rabotnici-ot-Eko-Global-v-Plovdiv-protestirat-sreshtu-namalyavane-taksa-smet-3399
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.