Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината спира взривовете на Марково тепе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 07.12.2007Коментари ()2577
© Plovdiv24.com
Зам. кметът ген. Димитър Цветков е наредил да се спрат взривните дейности на Марково тепе свързани с изграждането на „Мол Център". Както е известно, проектът се реализира от „Мелина" ООД - София с управител Яков Нив.


В Община Пловдив е получено писмо от директора на ОД „Полиция" комисар Ангел Рангелов, в което се казва, че до полицията и Районната прокуратура има множество сигнали и жалби свързани с недоволството на гражданите от сондажните и взривните дейности по обекта. След направена проверка полицията е констатирала пълната редовност на документите и разрешителните на фирмата, но са констатирани редица случаи на нанесени материални щети - счупени прозорци и керeмиди.


Зам. кметът ген. Димитър Цветков изисква от „Мелина" ООД да представят инженерни и сеизмични разчети, както и обосновка на приетия от Общински съвет с решение 301 от 25.07.07 година нов проект за допълнително застрояване при дълбочина 14 метра. Първоначалната дълбочина е била 9 метра. Промяната е в посока сградата да стане по-ниска, но по-дълбока, като на подземните нива ще се изграждат паркинги. Мотивът на ген Цветков за спиране на взривните дейности, които се извършват от софийската фирма „Хидрекс" ООД, е записаната в решение 301 на ОбС точка едно четири - Задължава собственика при изкопната дейност и строителство да използва техника и технологии безопасни за живота, здравето и имуществото на гражданите. 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-spira-vzrivovete-na-Markovo-tepe-35931
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.