Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разгледаха в комисия законопроекта за етажната собственост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 13.12.2007Коментари ()1374
© Plovdiv24.com
Законопроектът за управление на етажната собственост беше разгледан на първо четене в парламентарната комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство. Членовете на комисията изразиха мнение, че законът е необходим, но не изчерпва всички възможни обществени отношения, информира народният представител Захари Георгиев.

Законопроектът дава възможност да се създадат сдружения на собствениците с цел те да станат бенефициенти по оперативната програма „Регионално развитие". Това е основната отличителна характеристика на проектозакона от досега действащите нормативни документи - Закона за собствеността и ПУРНЕС.

Законопроектът би могъл да се допълни с по-конкретно урегулиране на взаимоотношенията на собственост в градските територии с комплексно застроителен режим. Необходим е и по-ясен регламент относно гаражните клетки, почистването на прилежащите тротоари, както и за взаимоотношенията на собствениците с топлофикационните и електроразпределителните дружества, уточни Захари Георгиев.

Поддържането и обезопасяването на фасадите на сградите и предприемането на действията за техническа паспортизация на съществуващия сграден фонд също трябва да бъдат подробно уредени в новия закон, категоричен е Захари Георгиев.

Пловдивчани могат да получат копие от закона в приемната за граждани на Захари Георгиев, която се намира на ул. "Кр. Пастухов" 18.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razgledaha-v-komisiya-zakonoproekta-za-etazhnata-sobstvenost-36173
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.