Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Жълт" код почти за цялата страна, пак ще е горещо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 08.07.2012Коментари ()1939
© Impact Press Group
Код "жълто" заради горещините и очакваните високи температури е обявен за цялата страна с изключение на областите Габровска и Смолянска, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Днес ще е предимно слънчево и горещо, с максимални температури 33° - 38°, в София 33°. В източните райони ще духа слаб до умерен североизточен вятър. След обяд главно над планинските и източните райони ще се появи купеста облачност, но вероятността за валеж е малка. Атмосферното налягане остава малко по-ниско от средното за юли.

И в планините ще е топло и предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове. На отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от север, североизток. На 1200 м.н.в температурата през деня ще достигне до 27°, на 2000 м до 20°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове. Само на изолирани места е възможно да превали краткотраен дъжд с гръмотевици. 

Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури по крайбрежието ще са 31°-34°, температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде до 2-3 бала.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-pochti-za-cyalata-strana-pak-shte-e-goreshto-364939
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.