Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Роднините на българските медици в Либия се срещнаха с представители на фондация ''Кадафи''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 23.12.2004Коментари ()583
Срещата на близките на българските медици, осъдени на смърт в Либия, с представители на фондация "Кадафи" се състоя. Това съобщи българският посланик в Либия Здравко Велев, който участва в срещата. В нея от страна на фондацията е участвал изпълнителният директор на Фондация "Кадафи" Салех Абдул Салям. Срещата е продължила около 40 минути. По думите на посланик Велев, са поети обещания за облекчаване на посещенията и подобряване на медицинското обслужване. Днес е било последното свиждане на роднините на българските медици с петте български медицински сестри в затвора "Джудейда". Утре близките на осъдените пътуват за България.
Припомняме, че Нася Ненова, Валя Червеняшка, Валентина Сиропуло, Снежана Димитрова, Кристияна Вълчева и палестинския лекар Ашраф бяха осъдени на смърт чрез разстрел на 6 май т.г. от съда в Бенгази по обвинение в умишлено заразяване със СПИН на 426 деца в болница "Ал Фатах". Д-р Здравко Георгиев, който беше подсъдим по същото дело, бе осъден на 4 години лишаване от свобода и 600 либийски динара глоба. Той бе освободен, тъй като е прекарал в затвора повече от 5 години, но не може да напусне все още Либия, защото прокуратурата обжалва присъдата. Адвокатите на медицнските сестри обжалваха присъдата и в момента се чака Върховният съд да насрочи дата за делото. Роднините на медиците ни, които почти две години не се бяха виждали с близките си, са в Либия от 16 декември и утре се завръщат в България. В Триполи бяха Мариян Георгиев, син на д-р Здравко Георгиев, Цветанка Сиропуло и Георгис Сиропуло, снахата и съпруга на Валентина Сиропуло, Радослав Ненов, син на Нася Ненова, Антоанета Узунова, дъщеря на Валя Червеняшка, Ивайло Николчевски, син на Снежана Димитрова и Зорка Аначкова, майка на Кристияна Вълчева. Информацията е по агенция БГНЕС.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Rodninite-na-bulgarskite-medici-v-Libiya-se-sreshtnaha-s-predstaviteli-na-fondaciya-Kadafi-3674
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.