Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
11 с вирусен менингит - хоспитализирани за последната седмица в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:33 / 23.07.2012Коментари ()2762
© Plovdiv24.bg
11 случая на вирусен менингит са хоспитализирани за последната седмица в Пловдив и региона. Това съобщи д-р Милена Коларова, началник отдел "Противоепидемичен контрол" в Регионалната здравна инспекция. По думите й в сравнение с предходните седмици случаите намаляват. Най-засегнати са децата от 1 до 14 години. 

От началото на месец юли са регистрирани 86 случая, като 75 от тях са уточнени т.е. вписани са с диагноза вирусен менингит, каза още д-р Коларова. 

Според нея в три детски заведения в Пловдив има медицинско наблюдение на контактните лица. Това са ОДЗ "Космонавт", детските градини "Елица" и "Десислава". Това се налага, тъй като няма специфична имунопрофилактика по отношение на вирусния менингит и единственото, което се прави е медицинско наблюдения на контактните лица т.е насочено внимание и филтър за евентуална клиника на менингит и консултация с инфекционист, каза още д-р Коларова.

Клиничната картина на заболяването протича с висока температура, при всички пациенти има главоболие, повръщане и в единични случаи разстройство.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/11-s-virusen-meningit-hospitalizirani-za-poslednata-sedmica-v-Plovdiv-368458
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.