Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МВнР: Няма данни за пострадали българи от бедствието в Азия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:23 / 27.12.2004Коментари ()813
След земетресението в Югоизточна Азия и последвалите приливни вълни Министерството на външните работи (МВнР) е в постоянен контакт с посолствата на Република България в Делхи, Джакарта и Бангкок. Според получената досега информация от дипломатическите ни представителства няма данни за загинали или пострадали български граждани на териториите на засегнатите държави – Индия, Шри Ланка, Тайланд, Индонезия, Сингапур, Малайзия.
На посолствата са дадени указания да поддържат непрекъсната връзка с министерствата на външните работи на съответните страни, с центровете по кризисни ситуации, спасителните екипи, местните власти, туристическите агенции и други източници, от които могат да получат допълнителна информация за евентуално пострадали българи и за състоянието на съгражданите ни, намиращи се в районите на бедствието.
Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване в засегнатите от бедствието райони.
Гражданите, които имат близки в района на бедствието, могат да получат информация в МВнР на телефони: 02 / 948 2374, 948 2218 и 948 2404, съобщиха от пресцентъра на министерството.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/MVnR-Nyama-danni-za-postradali-bulgari-ot-bedstvieto-v-Aziya-3698
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.