Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът подкара фреза и отсече: Сегашното преасфалтиране на улици в Пловдив е без аналог!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:02 / 19.09.2012Коментари ()12893
Кметът Иван Тотев подкара фреза в Центъра на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Градоначалникът облече светлоотразителна жилетка, качи се на машината и така даде официален старт на преасфалтирането на Карловско шосе в отсечката от бул. "България" до бул. "Дунав". Присъства и районният кмет на "Северен" Ральо Ралев.

Както вече писахме, ремонтът започна точно в този участък на "Васил Левски", тъй като той беше в много лошо състояние. Към момента източното платно в началото на улицата вече е затворено за движение, а реконструкцията се изпълнява от Пътища АД. След провеждането на Есенния панаир ще започне и ремонтът на западното платно. В ремонта на Карловско шосе влиза и локалното платно на пътната артерия, както и изграждането на ново улично осветление по него. 

"Съжалявам за неудобството, причинено на гражданите от ремонтите по улиците, но пловдивчани трябва да свикнат, че в близките 4 години в града ще е така. Другата година, предвид това, че бюджетът ще бъде приет още в края на тази, реконструкцията на пътните артерии ще стартира още през месец май, а не както досега - в края на лятото", заяви градоначалникът. Той уточни, че общото количество асфалт, който ще бъде положен тази година, е стотици хиляди квадратни метри.

"Това няма аналог в последните години", категоричен е Тотев. 

С днешната акция всъщност в реално изпълнение влезе процедурата за преасфалтирането на две от големите входно-изходни артерии на Пловдив - "Карловско" и "Рогошко шосе". Както вече писахме, поръчката за преасфалтирането на Карловско шосе е на стойност 1.5 млн.лв. В нея се включва и отсечката между ул. "Иван Рилски" и отклонението към кв. Гаганица.

Ремонтът на "Рогошко шосе" включва отсечката от служебния вход на Панаира до табелата на Пловдив. Втората част от тази процедура е преасфалтиране на улици между бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Поручик Въльо Стефов". Стойността на цялата процедура е 1 400 000 лв., от които 800 000 лв. са за "Рогошко шосе", а тук фирмата изпълнител е "Инжстрой".



Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-podkara-freza-i-otseche-Segashnoto-preasfaltirane-na-ulici-v-Plovdiv-e-bez-analog-381424
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.