Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът предлага Петър Манджуков за почетен гражданин на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:28 / 08.10.2012Коментари ()4444
Петър Манджуков става почетен гражданин на Пловдив, предаде репортер на Plvodiv24.bg. С това предложение до ОбС на града кметът Иван Тотев изненада дори самия Манджуков по време на подписването в заседателната зала на Общината на договора за дарение на стойност 200 000 лева.

По волята на дарителя дарението е насочено към подобряване на сигурността и повишаване безопасността на гражданите на родния му град Пловдив. В Стария град са монтирани 32 камери, модернизиран е центърът за видеонаблюдение, изградена е допълнителна светодиодна светлинна сигнализация на 78 пешеходни пътеки и оборудване със звукова сигнализация на 18 пешеходни пътеки.

"В разговори със старши комисар Тодор Чонов и зам.-кмета по сигурността Александър Държиков стигнахме до идеята, че трябва да се подобри сигурността на гражданите, живеещи и посещаващи Стария град, както и да се обезопасят част  от пешеходните пътеки в града. Петър Манджуков веднага откликна на нашата молба и само за няколко месеца това стана факт", разказа градоначалникът. Той припомни, че това не е първото дарение на бизнесмена. Само преди 4 месеца отвори врати новият храм "Преображение Господне" в "Тракия", чийто основен ктитор е Манджуков. 

Тотев каза още, че той самият не познава лично по-голям дарител за града ни от Петър Манджуков и заради това го предлага за почетен гражданин на Пловдив, което предложение ще се гласува на една от предстоящите сесии на градския парламент. Градоначалникът дори сравни дарителя с Димитър Кудоглу.

"Дарението, което реших да направя беше във връзка със 70-годишния ми юбилей. То не се обвързва с никакви политически интриги, обществени поръчки и т.н. Ако дори само за малко бях усетил, че то ще се използва с други, некасаещи сигурността  и спокойствието на гражданите от моя роден град цели, веднага щях да го оттегля", наблегна в словото си самият Манджуков.

Веднага след акта на подписването в Центъра за видеонаблюдение на площад "Централен" 1 дарението беше осветено от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-predlaga-Petur-Mandzhukov-za-pocheten-grazhdanin-na-Plovdiv-386113
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.