Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха на 5 години затвор рецидивист, нападнал с нож жена във влак
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:33 / 16.10.2012Коментари ()1419
©
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия 26-годишния Васил Ганев на 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той беше признат за виновен в това, че на 20.05.2012 г. в района на ж.п. гара Белозем при условията на опасен рецидив е направил опит да отнеме дамска чанта със сумата от 300 лв. - всичко на обща стойност 324 лв. от Йорданка Кръстева, като е употребил сила и заплашване и деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини - престъпление по чл.199 ал.1 т.4 от НК. Подсъдимият Ганев е осъждан 14 пъти с влезли в сила присъди.

На 20.05.2012 г. вечерта след употреба на алкохол Ганев се разхождал заедно със своя познат Димитър Костов в село Белозем в района на гарата. Малко преди полунощ Ганев видял, че на гарата спира влак и предложил на Костов да се качат във влака и да вземат вещи на някои от пътниците. Костов се опитал да го спре, но Ганев се качил. Видял до прозореца Кръстева и я заговорил, но тя се притеснила, тъй като Ганев бил видимо пиян и се прибрала в купето. Ганев я последвал, опрял нож в гърлото й и започнал да дърпа дамската й чанта. Кръстева хванала опрения в гърлото й нож с лявата си ръка и извила ръката на Ганев, като викала за помощ. Лицето Митев, който пътувал в съседния вагон, се притекъл на помощ и успял да издърпа извън купето Ганев. Подсъдимият започнал за размахва ножа и наранил с него Митев, след което скочил от движещия се влак.

Подаден бил сигнал в РУ " Транспортна полиция " и Ганев бил установен като извършител и задържан.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-na-5-godini-zatvor-recidivist-napadnal-s-nozh-zhena-vuv-vlak-387979
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.