Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивският окръжен съд даде ход на делото за убийството на Маргарита Гергененова
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 12.01.2005Коментари ()791
При закрити врати днес Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу непълнолетните Антония Матева и Мария Дръндарова за убийството на съученичката им Маргарита Гергененова.
Съдът разпита две вещи лица и седем свидетели, като трима от тях са били доведени в съдебната зала принудително. По нейно желание е разпитана една от обвиняемите - Мария Дръндарова. Двете подсъдими са настатени в трудово-поправително общежитие къв Сливенския затвор и посещават учебни занятия за 8 клас.
Адвокатите са поискали да бъде разпитана още една съученичка на подсъдимите, която би могла да изясни по-добре обстановката в деня на убийството. Въпросната съученичка понастоящем живее в САЩ, тя е била разпитвана по-рано в полицията, но според адвокатите са допуснати процесуални нарушения. След кратко съвещание съдът е отхвърлил искането на защитата, тъй като както адвокатите, така и прокуратурата са приели, че делото е изяснено от фактическа и правна страна.
Според заключенията на вещите лица пръстовите отпечатъци са на една от подсъдимите, а ДНК експертизата показва пълно съвпадение между иззетия биологичен материал и взетия след това сравнителен материал от убитата и обвинените за убийството.
Срещу двете непълнолетни са повдигнати и обвинения за заплаха за убийство на друго момиче и за това, че, след като са убили Маргарита, те взели мобилния й телефон и го продали в магазин на бул. "Руски". Според показанията на търговеца, телефонът е бил стар и амортизиран и цената му е била не повече от 20 лв.
Следобед ще бъдат произнесени пледоариите на обвинението и защитата. Очаква се утре да бъде произнесена присъда.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-okruzhen-sud-dade-hod-na-deloto-za-ubiistvoto-na-Margarita-Gergenenova-3920
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.