Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Турски министър разглежда забележителностите на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:58 / 06.11.2012Коментари ()2184
© Plovdiv24.bg
По покана на министър Вежди Рашидов на посещение в страната ни днес и утре ще е официална делегация на Министерството на културата и туризма на Република Турция, водена от министър Ертугрул Гюнай. 

Министър Ертугрул Гюнай и водената от него делегация ще пристигнат днес в 14:30 ч. в Пловдив. Във Виенския павилион (бивша палата № 19) на Международен панаир в Пловдив на бул. "Цар Борис III Обединител" № 37 министър Гюнай ще бъде посрещнат от министъра на културата Вежди Рашидов и от Георги Гергов, мажоритарен собственик на Панаира. В 15:00 ч. делегацията на министър Ертугрул Гюнай ще отпътува от Международния панаир за площад "Римски стадион", като ще разгледа Античния стадион на Филипопол и ще посети Джумая джамия. Министър Гюнай ще има възможността да се запознае и със Старинния Пловдив, както и да разгледа Античния театър.

В 17:00 часа днес делегацията на Министерството на културата и туризма на Република Турция, водена от министър Ертугрул Гюнай, ще пристигне в Националния исторически музей в София, където ще бъде посрещната от министъра на културата Вежди Рашидов и от директора на НИМ Божидар Димитров. За 17:20 ч. в НИМ е предвидена официална церемония по подписването на Спогодба между правителството на Република България и правителството на Република Турция за създаване на Български културен център в Истанбул и Турски културен център в София. 

Подписи под Спогодбата ще положат министърът на културата на България Вежди Рашидов и министърът на културата и туризма на Турция Ертугрул Гюнай. След подписването на Спогодбата ще започне и церемония по връщането на турската страна на движими паметници на културата с произход от Турция, които са обект на нелегален трафик на културни ценности.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Turski-ministur-razglezhda-zabelezhitelnostite-na-Plovdiv-392947
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.