Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивски "доктор" измами възрастно семейство с над 8 000 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:00 / 08.11.2012Коментари ()2326
© Plovdiv24.bg
Възрастно семейство от с. Славейно, общ. Смолян, стана жертва на телефонна измама. На 07.11.2012 г. около 12.00 ч. на домашния телефон на семейството се обадил непознат мъж, който се представил за доктор от болница в Пловдив. "Докторът" обяснил на 72-годишната жена, че дъщеря й е пострадала - паднала и си е счупила таза и за да не остане инвалид, е необходимо да се извърши спешна операция. След това на телефона се обадила и разплакана жена, която се представила за тяхната дъщеря и потвърдила, че трябва спешно да я оперират. За да се извърши обаче операцията, са нужни 8 400 лева, обяснил представилият се за доктор.

Възрастните хора не се подвоумили и веднага отишли в Смолян, изтеглили от банка необходимата сума пари и около 15.30 ч. предали парите на непознат млад мъж пред сградата на Стоматологичната поликлиника в областния град. Малко по-късно мнимият доктор отново се обадил на възрастните хора и този път им заръчал да закупят ваучери на мобилен оператор на стойност 50 лв. Когато семейството отишло да купи ваучерите, продавачът в павилиона се усъмнил, че може да става въпрос за измама, и предупредил възрастните хора. 

Те тогава се обадили на личния телефон на дъщеря си, установили, че са били измамени и сигнализирали в полицията. Образувано е досъдебно производство в РУП - Смолян. 

МВР още веднъж приканва гражданите да бъдат особено бдителни, когато получат обаждане от такъв род по телефона и винаги да проверяват дали наистина се е случило нещо с техни близки, като лично се свържат с тях, особено когато по телефона се иска и даването на някаква сума пари.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-doktor-izmami-vuzrastno-semeistvo-s-nad-8-000-leva-393507
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.