Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Асеновград с приз за новаторски подход за развитие на туризма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:25 / 15.11.2012Коментари ()1054
©
Община Асеновград с приз за прилагане на новаторски подход за развитие на туризма чрез използване на модерни ГИС (географски-информационни системи) технологии и 3D модели. Вчера в Централния военен клуб в София наградата бе получена лично от кмета д-р Емил Караиванов.

Церемонията се проведе в Световния ден на географските информационни системи. Общината бе сред номинираните за използваните в проекта "Асеновград - свещената порта към Родопите" ГИС технологии за популяризиране на туристически атракции на територията на общината и изграждане на уеб портал, който предоставя 3D модели на културно- исторически забележителности в местността, както и виртуална разходка на Асеновата крепост. 

Представяне на тези иновативни технологии бе направено тази седмица в 305 зала в общината. Представители на "Есри България" ООД показаха точно как работят географските информационни системи, за които Община Асеновград получи и своя приз вчера.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Asenovgrad-s-priz-za-novatorski-podhod-za-razvitie-na-turizma-395222
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.