Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Среща на приемните семейства в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:20 / 21.11.2012Коментари ()1357
© Plovdiv24.bg
Среща на приемните семейства под надслов "Голямото семейство на хората с големи сърца" ще се състои днес - 21.11.2012 г., от 13.30 ч. в мол "Галерия" - Пловдив, атриума до стената за катерене. Празникът се организира за пета поредна година като целта е да се популяризира приемната грижа и да се насочи вниманието на обществото към необходимостта децата да се отглеждат в семейна среда.

В празника ще участват приемни родители от Пловдив, с. Куртово Конаре, Стамболийски, община "Марица" и община "Родопи", деца които са настанени при тях, семейства на близки и роднини, които полагат грижи за деца. Ще бъдат представени две нови приемни семейства при които са настанени деца през тази година. Гостите ще се забавляват, играят и танцуват с водещата Даниела Костова. Децата ще играят боулинг, ще се катерят на стената, а най-малките ще играят в детския парти център.

На срещата ще присъстват Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика", Веселина Ботева - директор на Дирекция "Социална политика", както и представители на Регионална дирекция "Социално подпомагане" и "Дом за медико-социални грижи за деца" - Пловдив.

КСУДС подкрепя 15 приемни семейства - 10 професионални и 5 доброволни приемни семейства от Пловдив и общините - "Родопи", "Марица" и "Стамболийски", в които се отглеждат 17 деца. През 2012 г. три семейства, обучени и оценени от КСУДС са утвърдени от Комисията по приемна грижа, като в две от тях вече са настанени деца. Шест семейства са на различни етапи от процедурата по оценка, обучение и утвърждаване.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sreshta-na-priemnite-semeistva-v-Plovdiv-396477
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.