Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчани: Заведенията ни цакат с грамажи, цени и такса "обслужване"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 27.11.2012Коментари ()4528
© Plovdiv24.bg
Екипите на Комисията за защита на потребителите проверяват обекти по Закона за туризма във връзка с декемврийските празници. Това съобщи Таня Димитрова, директор на Регионалната дирекция на Комисия за защита на потребителите (КЗП) за областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. 

Извършват се проверки в средствата за подслон, местата за настаняване и прилежащите към тях заведения за хранене и разлечение с оглед на наближаващия студенски празник, както и организираните посещения за новогодишните празници. На този етап констатираните нарушения са свързани най-често с несъответствие на рекламите надписи с наименованието и вида на обекта, които са вписани в удостоверението за категоризация. 

"Освен това все още се срещат нередности при обявяването на цени и грамажи в менютата, заверяването на регистрите за настанените туристи. Констатирани са и нарушения, свързани с изискването удостоверяването за категоризация да е валидно и поставено на видно място в обекта", каза Димитрова. 

Тя допълни, че вече има и поистъпили сигнали за това, че някои обекти начисляват в касовия бон суми за обслужване и озвучаване, което не е редно. Установено е още, че някои заведения искат сума за вход или гардероб, без да издават за това касов бон.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchani-Zavedeniyata-ni-cakat-s-gramazhi-ceni-i-taksa-obsluzhvane--398164
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.