Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОИЦ Пловдив проведе изнесен информационен ден в Садово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 30.11.2012Коментари ()652
©
Областен информационен център - Пловдив проведе вчера изнесен информационен ден в Садово, с който продължи поредицата информационни събития, които прави в 18-те общини на Пловдивска област. Приемният ден в известния с производството на фъстъци регион премина под мотото "ДА създаваме заедно" и при добра активност. 

Новите приоритети в бъдещата Кохезионната политика на Европейския съюз и оперативните програми в България за следващия програмен период 2014 - 2020 година, възможности на работодатели за наемане на безработни, както и популяризиране на добри практики от реализирани проекти по оперативните програми в област Пловдив, бяха част от разискваните теми. Изнесена бе информация за отворените схеми "Първа работа", "Подкрепа за заетост", "По-близо до работа", "Ново начало - от образование към заетост", "Отново на работа", "Старт в администрацията", "На път" и "Ново работно място", които са по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Заинтересовани хора от бизнеса пък се информираха за възможностите за кандидатстване по отворената процедура "Енергийна ефективност и зелена икономика" по оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013". 

Междувременно на информационната среща стана известно, че се забелязва добра активност на територията на Садово за проекти по Програмата за развитие на селските райони. Над 20 са приетите проектни предложения в Държавен фонд "Земеделие" от земеделски производители и бизнесмени от Садово. 

Голямо внимание администрацията на община Садово отделя по проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения и детски градини в община Садово". Той е за модернизацията на 6 образователни институции (3 училища и 3 детски градини) на територията на общината, които ще станат като нови чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност. Целта на този проект е да се подобри качеството на образователната среда, което ще допринесе за устойчивото развитие на градския ареал и ще осигури високо ниво на енергийна ефективност на общинска образователна инфраструктура в рамките на община Садово. 

Проектът е по оперативна програма "Регионално развитие" и се очаква да приключи през март 2014 г. Той е на стойност 2 771 191 лева, като всичките средства са от безвъзмездна финансова помощ. 

По време на информационния ден бяха дискутирани добри практики на територията на общината и споделен опит от "научени уроци" при подготовката и реализацията на проекти, финансиран от оперативните програми. 

Това събитие бе от втория информационен цикъл, който екипът на ОИЦ - Пловдив провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OIC-Plovdiv-provede-iznesen-informacionen-den-v-Sadovo-398846
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.