Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Танцьорите от "Милениум" "взривиха" публиката в Будапеща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 30.11.2012Коментари ()1284
©
С мого емоции, хъс за нови изяви и официална покана за участие в културен мост Белград - Св. Влас - Истанбул се завърнаха от своето турне в Будапеща танцьорите от ТС "Милениум" Пловдив и ТС "Самодиви" при читалище "Просвета - 1862" гр. Перущица с художествен ръководител Цветомира Крумова. 

Със своите прекрасни изпълнения танцьорите взривиха публиката. Залата се оказа тясна за да побере всички желаещи, дошли на официалния гала-концерт, организиран от българските местни самоуправления на IV и VII район на Будапеща, по случай 10 годишния юбилей на 22 ноември 2012 г. от 18 ч. в Българският културен дом на Будапеща. 

В програмата освен нашите състави участваха и унгарски фолклорни танцови състави, вокални изпълнители, фолк оркестъра "Sebo ", солистите на световноизвестната музикална група "100 цигани", звездата на блус музиката в България - Васко Кръпката. 
 
Организаторите на събитието са  местните български самоуправления на Ержебетварош, Уйпещ и Сигетсентмиклош, Българския Културен Институт и самоуправлението на Ержебетварош и Дружеството на Българите в Унгария и Българското Републиканско Самоуправление.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tancyorite-ot-Milenium-vzriviha-publikata-v-Budapeshta-398885
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.