Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Благотворителен търг събра 13 000 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 12.12.2012Коментари ()1470
©
13 хиляди лева за детската хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив събра благотворителният търг, организиран от Дружеството на пловдивските художници под патронажа на Славчо Атанасов. Над 30 пловдивски творци предложиха картини и пластики на изключително атрактивни цени в името на благородната цел да се съберат средства за ремонта на операционната зала на детската хирургия на десетия етаж на болницата. За около час, известни пловдивски бизнесмени се сдобиха с произведения на Николай Савов, Станимир Видев, Атанас Хранов, Димитър Къркеланов.  

Най-скъпо бяха откупени творбите на  Васил Стоев - за 2300 лв., на Николай Савов- за 1010 и на Николай Няголов - за 1200. Най-атрактивната картина в благотворителното наддаване беше "Филибето майна, моя любов" на покойния Димитър Киров. Тя е част от истанбулския му цикъл и беше предоставена за благородната кауза от Славчо Атанасов

"Картината ми е личен подарък, дори има посвещение на гърба, но я давам с радост, защото каузата е много важна за децата на града", сподели предишният кмет на Пловдив.

Творбата на Ди Киро беше откупена от ценител на най-високата цена за вечерта - 3000 лева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Blagotvoritelen-turg-subra-13-000-leva-401880
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.