Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Асеновградчанин задържан за убийство, извършено преди 10 години в Плевен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:28 / 18.01.2005Коментари ()1342
Извършител на тежко криминално престъпление е задържан при съвместни полицейски действия на криминалисти от Плевен и Асеновград, съобщи пресцентърът на РДВР-Плевен.
Разплитането на престъпната дейност започнало след намерен труп на жена под моста на пътя за парк “Кайлъка” между селата Радишево и Тученица на 3 март 1995 година. Местопроизшествието незабавно е посетено от следовател от ОСС–Плевен и служители на Първо РПУ. При първоначалния оглед в близост до трупа е намерено палто без документи за самоличност. Трупът е приведен за аутопсия в КСМ – Плевен. От последвалата съдебно-медицинска експертиза е установено, че причина за смъртта е задушаване.
Криминалисти от РДВР–Плевен са установили, че тялото е на Цветанка Кунова Калинова, обявена за безследно изчезнала от 15 февруари 1995 година. По случая е образувано следствено дело, което е спряно до установяване на извършителя на деянието. В резултат на проверки и проведени оперативно-издирвателни мероприятия, разследването стигна до извършителя на убийството – 36 годишен мъж от град Асеновград, на който вече е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Той е приведен в ареста на ОСС – Плевен.
На брифинг вчера директорът на РДВР-Плевен полк. Бисер Иванов съобщи подробности по разкриването на убиеца. Той живеел на съпружески начала с жертвата. Тъй като не могъл да преглътне настъпилия разрив помежду им, асеновградчанинът удушил жената. Известно време укривал трупа в хладилник, след което го изхвърлил в реката. Още след разкриването на убийството е заподозрян за извършването му, но успял да изтъкне убедително алиби. 10 години по-късно, при инцидент в Асеновград, К.Г.Г. си издал чрез случайно изпусната реплика, която накарала полицията да поднови разследването.
Работата продължават следовател и криминалисти от РДВР – Плевен.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Asenovgradchanin-zadurzhan-za-ubiistvo-izvursheno-predi-10-godini-v-Pleven-4044
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.