Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пет години за опит за убийство постанови Пловдивският окръжен съд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:24 / 18.01.2005Коментари ()946
На пет години лишаване от свобода осъди Пловдивският окръжен съд Димитър Йорданов (20 г.). Той е признат за виновен в това, че през месец юни миналата година в Пловдив е направил опит умишлено да убие Галин Новаков (20 г.), съобщи пресцентърът на Съдебната палата.
Вечерта на 26 юни 2004 год. подсъдимият събирал отпадъци от контейнерите за смет заедно със свой приятел. Около полунощ, преминавайки покрай дискотека, те били нападнати от няколко лица. За да стресне непознатите, Йорданов извадил сгъваем нож с автоматично отварящо се острие и успял да ги прогони. В този момент пред заведението излязъл да се освежи Галин Новаков. Въпреки, че инцидентът бил приключил, Йорданов се насочил към него, пробол го в областта на гърдите и избягал. Пострадалият бил откаран с таксиметров автомобил в болница, където спешно е опериран. В резултат на бързата лекарска намеса животът му е спасен.
Подсъдимият бил заловен и в дрехите му намерен нож с дължина на острието 19 см. При направената експертиза е установено наличие на кръв, съвпадаща с тази на Новаков.
Димитър Йорданов ще изтърпява наказанието си първоначален общ режим. В момента той е в затвора с мярка за неотклонение задържане под стража, наложена от Окръжния съд.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pet-godini-za-opit-za-ubiistvo-postanovi-Plovdivskiyat-okruzhen-sud-4049
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.