Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иновативна фотографска изложба в Градската художествена галерия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 22.01.2013Коментари ()925
©
От 25 януари иновативната фотографска изложба, дело на "Персистърс", ще бъде изложена в Градската художествена галерия на Пловдив. Тя се състои от 60 рекламни пана, които са част от проекта "Тривиняно Дриймс".

Изложбата е организирана от Италианския културен институт в София, съвместно с Градската художествена галерия и Община Пловдив и се вписва в календара на събитията на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019". 

"Тривиняно Дриймс" изследва стереотипните аспекти на формата и нейните очертания, като работи върху възприятието за туризъм и територия, пътуване и миграция, изток и запад, център и периферия. Кодирането на образа на даден пейзаж означава да го осмислим, но няма как да съществува посока, без да съществува център. 

Всичко започва когато границата със Словения и област Фриули Венеция Джулия бива премахната и най-източната точка на Италия се превръща в главна връзка с Балканите. Целият проект възниква вследствие на следното размишление: липсата на ясно разпознаваемото ни позволява да съзерцаваме неговото присъствие. 

Тривиняно е малко селце, сгушено в провинция Фриули на границата със Словения. Чрез осъществяването на перформънси в региона, ПЕРСИСТЪРС са пресъздали перфектната почивка, мечтаната дестинация, следвайки пътеките на измислена карта от западния свят. Така възниква едновременно морският и планински курорт, с международно летище, атракционни места, театър, оживен нощен живот, луксозни сафарита и спа центрове. Използвайки точните снимки са направени промоционални туристически материали - брошури, каталози, плакати, сувенири и стелажи. Всички запитвания, получени на страницата на сайта www.trivignanodreams.com стават част от проекта.

Проектът "Тривиняно Дриймс" е успешно представен в Неапол, Милано, Венеция и София, в рамките на Италианския Фестивал, който се състоя през юни 2012 г. 

"Персистърс" е артистично дуо, съставено от сестрите Изабела и Тициана Перс. Те разкриват техниките си за разпознаване на образите и формите, преобръщат идеите ни за клишета, символи и общоприети виждания, като използват единен език и премахват предубежденията в едно въображаемо пространство.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Inovativna-fotografska-izlozhba-v-Gradskata-hudozhestvena-galeriya-410448
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.