Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община "Марица" представи проект за модернизиране на кариерното развитие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 24.01.2013Коментари ()1481
©
Проект "Модернизиране на кариерното развитие на служителите от общинската администрация чрез учене през целия живот" беше официално представен днес от инж. Стефан Цанков, заместник-кмет на Община "Марица". Повече за специфичните цели, дейностите и очакваните резултати сподели инж. Таня Петкова-Даскалова, технически секретар по проекта.

Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси, както и повишаване квалификацията на служителите от четирите общини чрез използване на опита и добрите практики на общински структури от държави-членки на ЕС в контекста на учене през целия живот са основните цели на проекта.

Партньори на Община "Марица" по проекта са Общините Сайент и Навас от Кралство Испания и Община Вобарно, Република Италия.

Като специфични общините си поставят реализирането на следните цели:

• Подобряване на политиката по управление на кариерното развитие на служителите от общинската администрация;
• Подобряване на процеса на подбор, мотивация, обучение и цялостно кариерно развитие на служителите в общинската администрация;
• Изграждане на положителна мотивация, успешна реализация на работното място и създаване на условия за учене през целия живот;
• Създаване на международна мрежа между общинските администрации и институциите за продължаващо обучение;
• Подобряване на политиката за интегриране на хора с трайни увреждания за работа в общинската администрация.

"Във връзка с модернизирането на кариерното развитие на служителите сме предвидили редица дейности като организиране на обучения, обучителни посещения и обмен на експерти; изработване на електронен информационно-обучителен портал с форум; създаване на партньорска транснационална мрежа в областта на политиката по управление на кариерното развитие. - каза Стефан Цанков, зам.-кмет на община "Марица". 

"Провеждане на конференция, работни групи, кръгла маса и семинар; разработване на правилник и наръчници за кариерното развитие на служителите от общинската администрация са друга част от дейностите, предвидени по проекта", допълни той.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Marica-predstavi-proekt-za-modernizirane-na-kariernoto-razvitie-410909
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.