Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
27 пощенски станции в областта ще приемат данъчни декларации от понеделник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:46 / 24.01.2013Коментари ()999
© Plovdiv24.bg
27 пощенски станции в областта ще приемат годишни данъчни декларации от понеделник до края на кампанията, съобщава НАП Пловдив. Освен в Централна поща, формуляри ще могат да се подават в още 8 клона на "Български пощи" в областния град, както и в по-големите населени места Асеновград, Първомай, Карлово, Сопот, Садово, Раковски, Хисар, Съединение и други.

Служителите на "Български пощи", които ще приемат декларации, са вече обучени от експерти на НАП Пловдив и знаят задължителните реквизити, за които трябва да проверяват, а именно прикрепени служебни бележки от работодателите за изплатени доходи през миналата година, подпис на лицето и попълнена банкова сметка в случай, че има данък за възстановяване.

Освен в 26-те пощенски станции, физическите и юридически лица могат да подадат данъчните си декларации на място в дирекцията на НАП в Пловдив на ул. "Скопие" №106; в офисите на приходната агенция в Асеновград и Карлово; по пощата, опликовани добре като писма с обратна разписка; а също и по интернет с електронен подпис. Последният начин - по електронен път дава възможност на дружествата, които декларират корпоративен данък да намалят дължимото с 1%, а на физическите лица - с 5%. 

Над 2 300 декларации са приети в НАП Пловдив от старта на данъчната кампания до днес. 1 264 са от дружества, които са обявили резултата от дейността си през предходната година, съгласно Закона за корпоративното подоходно облагане. 1 054 физически лица пък вече декларираха доходите си. Половината от общия брой формуляри са подадени към НАП Пловдив по електронен път.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/27-poshtenski-stancii-v-oblastta-shte-priemat-danuchni-deklaracii-ot-ponedelnik-410955
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.