Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Паметна плоча на загиналите в Ирак Антон Петров и Николай Саръев беше открита в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:24 / 22.01.2005Коментари ()1871
Паметна плоча на загиналите в Кербала старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидат Антон Петров от Първи пехотен батальон беше открита в района на 68-ма бригада ''Специални сили'' в Пловдив. Върху постамента, на който са изписани имената на загиналите рейнджъри, стои каска с надпис "Кобра" - позивната, на която е отговарял офицерски кандидат Антон Петров при трагичната мисия.
На церемонията присъстваха командващият Сухопътните войски ген.-лейт. Златан Стойков, висши военни, командоси.
Близки на загиналите бойци заявиха, че истината за трагедията не е излязла наяве и те ще продължат да търсят отговорност от виновните. Според Ангел Саръев, баща на ст. лейт. Николай Саръев, не е било подбрано качествено командване на батальона, което от своя страна не е извършило необходимото за защита на базата. Нашите рейнджъри се мотивират неправилно, те стават пушечно месо за защита на американските интереси, заяви отец Боян Саръев, чичо на загиналия. С откриването на тази паметна плоча се цели успокояване съвестта на генералите и управляващите, допълни той.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pametna-plocha-na-zaginalite-v-Irak-Anton-Petrov-i-Nikolai-Saruev-beshe-otkrita-v-Plovdiv-4125
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.