Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Конска лазаня е открита в търговска верига в България!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:33 / 16.02.2013Коментари ()3770
© Plovdiv24.bg
Конска лазаня е открита в търговска верига в България, съобщиха от министерството на земеделието и храните. Късно снощи, след сигнал на Еврокомисията, в магазин от голяма търговска верига е била открита така наречената конска лазаня.

Продуктът, произведен във Франция, веднага е бил изпратен за анализ в лаборатория в Германия. Всички количества - общо 86 килограма, са иззети от магазинната мрежа. По разпореждане на земеделския министър Мирослав Найденов, цяла нощ екипите на агенцията по безопасност на храните са работили по случая.

В Европа скандалът продължава. Оказа се, че нежеланият деликатес е сервиран дори на ученици в много училищни столове. Великобритания е сред страните, най-силно засегнати от скандала. Там бяха направени и първите 3 ареста на месари, които добавяли конско към телешкото месо.

Междувременно Европейският съюз реши да предприеме спешни мерки за изследване на съмнителната кайма заради наличието на конско месо в хранителни продукти. Такива са открити вече в половината държави от Европейския съюз.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Konska-lazanya-e-otkrita-v-turgovska-veriga-v-Bulgariya-416225
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.