Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив - предстоящо за деня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 25.01.2005Коментари ()1567
Кметовете на общините Асеновград, Родопи, Марица, Куклен, Садово и Първомай ще се срещнат с кмета на Пловдив в сградата на общината, за да представят и обсъдят важни проекти, по които може да се работи съвместно и да се търси съгласувано финансиране. Срещата е в 10 ч. в заседателната зала на общината.

Депутатът от Европейския парламент д-р Йорго Шатцимаркакис ще бъде днес в града. Той ще посети Центъра за срещи на провинция Саксония-Анхалт, в 15.30 ч. ще бъде приет от Областния управител д-р Гьока Хаджипетров, а в 16.30 ч. ще се срещне в Общината и с кмета на Пловдив д-р Чомаков.

Фондацията за реформа в местното самоуправление организира публично представяне на експертна разработка на тема: “Подготовката на местно и регионално ниво за членството на България в Европейския съюз. Предприсъединителни програми и Структурни фондове”. Инициативата е част от проект на Министерство на външните работи по Комуникационната стратегия за присъединяване на България към Европейския съюз.
Събитието ще започне в 11.00 часа в заседателната зала на Областната администрация, която е негов домакин.
Публичното представяне ще бъде открито от д-р Гьока Хаджипетров, областен управител на област с административен център – Пловдив и д-р Иван Чомаков, кмет на Община Пловдив. Обръщение към участниците ще произнесе д-р Красимир Мирев, председател на УС на Националното сдружение на общините в Република България. Поканени за участие в общественото обсъждане са кметове, областни управители и представители на регионални асоциации на общини от цялата страна.

От 14 часа в зала № 9 дежурният съдия в Пловдивския окръжен съд ще разгледа искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на Михаил Богданов, архитект в район"Централен". Срещу него е повдигнато обвинение, че през месец февруари 2004 год. в качеството си на длъжностно лице е поискал дар, за да упражни влияние при вземане решение за приемане на архитектурен проект.

Пловдивският районен съд започва гледане на делото за контрабанден износ на цигари от летище Пловдив през 2003 г. Обвиняеми по делото са 10 души. Те са изнесли 985 мастербокса различни видове цигари на обща стойност 1 810 750 лв. Това е първо заседие по делото, призовани са 65 свидетели и 12 вещи лица.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-predstoyashto-za-denya-4165
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.