Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Протест и пред митница Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:44 / 12.03.2013Коментари ()2254
© Plovdiv24.bg
Служители на фирма за почистващи препарати протестираха пред митница Пловдив днес. Спорът е породен от искания на дружеството за възстановяване на техни депозирани суми, които са задържани в Митницата по повод съмнение за занижена стойност. Това съобщи началникът на пловдивската митница Васил Дандаров. Той поясни, че в последствие, в съдебна фаза, повечето от решенията са отпаднали и по закон Митницата трябва да възстанови тези депозити по всяка една декларация за внос, като ги обезщети. 

"Междувременно са се получили три запорни съобщения от частни съдебни изпълнители. Претенциите са на трети лица и те покриват размера на задържаните суми. По закон митницата следва да удовлетвори исканията на частните съдебни изпълнители", каза Дандаров. 

Дружеството обаче иска парите да им бъдат възстановени по сметките. Това именно е било причина за днешния протест на работниците, които са дошли да си искат заплатите от митницата. Според началника на митница Пловдив хората са били добре организирани от техните мениджъри, като са викали, че си искат хляба, да си платят тока и други. 

Протестът е бил разрешен от полицията за 4 часа, но протестиращите са стояли не повече от 2 часа. Дандаров е излязъл пред протестиращите и е обяснил ситуацията. Проблемът може да се реши единствено по официалния ред, между мениджърите, съдебните изпълнители и митницата.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Protest-i-pred-mitnica-Plovdiv-421105
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.