Председател на журито е Йоханес Шулц, който от 5 до 25 март обучава по готварство кухненския персонал и кулинарните паралелки в социалния учебно-професионален център към Комплекса. Съгласно споразумение между КСУ-то и Международния експертен съвет към МВнР на Федерална Република Германия, обучението е безвъзмездно и е свързано с миналогодишното дарение чрез Националния алианс за работа с доброволци на професионално кухненско оборудване.
Кулинарният конкурс е заключителен етап от обучението на Йохан Шулц и представлява своеобразна презентация на наученото под негово ръководство. Ще се състезават два отбора с наставници учителите по готварство Мария Делинова и Павлина Богоева. Съставът на отборите е излъчен от паралелките по готварство в Комплекса.
Те ще трябва да подготвят основно ястие и десерт за час и половина, след което ще ги предоставят на журито за дегустация. Наградите са осигурени от Хотел Лайпциг в Пловдив. Очаква се на конкурса да присъства заместник-кметът Георги Титюков.