Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трето национално състезание по правопис на английски в ОУ "Васил Левски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 20.03.2013Коментари ()896
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 22 март в ОУ "Васил Левски", гр. Пловдив от 13.30 ч. ще се проведе училищният кръг от третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

През цялата седмица над 5500 ученици от 236 училища в страната ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април в 10 български града. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee на 11 май в хотел "Хилтън" в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и под патронажа на МОМН и посолството на САЩ.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Treto-nacionalno-sustezanie-po-pravopis-na-angliiski-v-OU-Vasil-Levski-422438
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.