Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Владимир Маринов: Раздаването на социални помощи няма да реши проблема с доходите - нужни са пари в реалната икономика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 10.04.2013Коментари ()1709
©
Държавата трябва да се разплати с фирмите, защото българското предприемачество е силата, която може да върне хората от улиците на работните им места, казва водачът на листата на ЛИДЕР-НИЕ в Пловдив област.

- Г-н Маринов, изразихте притеснения, че правителството отстъпва от заявени тези и възможности за решаване на проблема. Защо? 

- Първо бих искал да уточня, че от ЛИДЕР, Национален идеал за единство и Българска нова демокрация, подкрепихме първите мерки на служебното правителство за излизане от кризата в сферите на икономиката, енергетиката и земеделието, тъй като те съвпадат с нашите и ние ги считаме за обективни, справедливи и разумни. Но, не можем да премълчим факта, че след един месец тези мерки остават просто обещания. Не само това - кабинетът отстъпва от заявени тези като се опитва да намали социалното напрежение чрез раздаването на помощи, вместо да вкара парите в реалната икономика. 

Несъмнено е: доходите са ниски, но раздаването на помощи няма да реши проблема. Ако не влязат реални пари, за да заработи икономиката, се рискува поредно затваряне на предприятия и загуба на хиляди работни места. Нашите опасения са, че ако парите отидат за социални плащания, а не влязат в реалната икономика скоро ще трябва да бъдат давани нови пари за социални помощи за нови безработни.

- Казвате, че трябва да се предприемат конкретни и прагматични стъпки. Какви са те?

- На първо място, държавата трябва да се разплати с фирмите, на които дължи средства. Това е единствената правилна стъпка, която би дала въздух на българския бизнес. Максимално трябва да бъдат ускорени темповете за възстановяване на ДДС. На трето място - необходимо е да се намали такса пренос за производителите на енергия - поне за износ. Това ще отвори икономическите перспективи в сектора и ще рефлектира върху цялата българска икономика. По-добре в НЕК да влязат малко средства от ниски такси, отколкото никакви средства от високите такси в момента. 

Според нас, главната задача на служебното правителство е да започне процеса на съживяване на българската икономика. Защото българският бизнес, българското предприемачество е силата, която може да върне хората от улиците на работните им места и да изведе България от кризата.


Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vladimir-Marinov-Razdavaneto-na-socialni-pomoshti-nyama-da-reshi-problema-s-dohodite-nuzhni-sa-pari-v-realnata-ikonomika-426492
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.