Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Виното на надеждите" пред пловдивска публика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 22.04.2013Коментари ()721
©
В навечерието на 137-та годишнина от Априлското въстание, тази вечер - 22 април, от 18 ч. в пловдивското читалище "Шалом Алейхем" (ул. "Христо Г. Данов" 20) ще се състои среща с писателя Михаил Кръстев, автор на една от най-ярките литературни творби, посветени на въстанието.

Неговата трилогия "Виното на надеждите", заради която писателят беше удостоен с наградата "Оборище", излиза от печат в ново издание, съдържащо и трите романа: "Опрощението", "Лечителя" и "Окото на светеца".

"Виното на надеждите" е легендарен философски епос за Априлското въстание, което според автора е сред чудесата на българската история през 19 век. Книгата не се ограничава само в представянето на изследваната близо 40 години от Михаил Кръстев фактология на историческите събития, а дава нов прочит на вечните теми за свободата, любовта, вярата и братството.

Книгата ще бъде представена от литературните критици Александър Йорданов и Марин Кадиев, а срещата се организира със съдействието на председателя на организация "Шалом" в Пловдив Йосиф Бенароя.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vinoto-na-nadezhdite-pred-plovdivska-publika-428608
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.