Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инициативният комитет за присъединяване на Крумово към Пловдив обяви ново общоселско събрание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:58 / 31.01.2005Коментари ()790
Организационният комитет за присъединяването на село Крумово към Пловдив обяви второ общоселско събрание, на което да се вземе решение за референдум. Легитимността на първата сбирка се оспорва. По жалба на администрацията се извършва и прокурорска проверка. Организацията на ВМРО в Пловдив, която подкрепя идеята, подозира умишлени спънки и затова ще осигури законовото регистриране на волята на населението. От своя страна кметът на община Родопи Йордан Шишков обясни акцията с политически мотиви и отхвърли обвинението, че не се грижи за благополучието на Крумово.
Инициативният комитет за приобщаване на село Крумово към Пловдив още не е регистриран. Представители на организаторите днес заявиха, че подозират умишлени спънки. Затова ще се подсигурят за второто събрание. Мнението на крумовци е раздвоено, нужен е референдум, изказа се бившият кмет на селото Александър Карабочанов. Ако селото стане квартал на Пловдив, ще има градски транспорт и ще се благоустрои, вярват инициаторите.
Кметът на Община Родопи Йордан Шишков отхвърли обвиненията, че селото е оставено без пари, на тъмно и с лоша инфраструктура. Той обясни акцията с политически интереси. Информацията е на телевизия Евроком.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iniciativniyat-komitet-za-prisuedinyavane-na-Krumovo-kum-Plovdiv-obyavi-novo-obshtoselsko-subranie-4292
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.