Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още две нови пожарни пристигат в града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:40 / 27.04.2013Коментари ()1123
© Plovdiv24.bg
Още два нови противопожарни автомобила "Ивеко" и "Рено" ще получат огнеборците в Пловдив. Надявам се това да стане до края на месеца, каза Румен Димчев, шеф на Пловдивската пожарна. През октомври м.г осем нови кдли, купени със средства по ОП "Регионално развитие", бяха предоставени от МВР на града ни. Те подмениха близо 50 процента от парка в противопожарните служби в Пловдив.

С икономисани средства по програмата сега са осигурени още 10 автомобила за България, два от тях ще дойдат под тепетата.

Междувременно треньорът на Националния отбор по пожароприложен спорт Велин Бошнаков наблюдава вчера надпреварата между огнеборците на лекоатлетическия стадион "Пловдив". Той призна, че е тук за да направи селекция за предстоящата Балканиада в Румъния в края на май. През последните години България неизменно е на първо място и вярвам, че ще продължим традицията да покажем пак това, което можем, каза Бошнаков.

Според директора на Пловдивската пожарна, спортът е най-добрият начин да се представят възможностите на огнеборците в състезателен вид. Най-вече бързината на действията им, което им се налага ежедневно да проявяват, гасейки пожари или преодолявайки препятствия, за да спасят човешки живот.

Нужни са обаче и стимули, за да бъдат мотивирани повече служители да практикуват пожароприложния спорт, каза Димчев. ,,Според нег Федерацията по пожароприложен спорт разполага с ограничени средства, които в повечето случаи стигат само за провеждането на вътрешните първенства. А в световен мащаб се организират световни и европейски първенства и според Димчев би било гордост да изпратим отбора ни на световното. То ще се провежда в Южна Корея, а за целта са нужни около 20-30 хил. лв.

Източник: в. "Марица"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oshte-dve-novi-pozharni-pristigat-v-grada-429628
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.