Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оркестрантите защитиха бившия директор на операта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 18.05.2013Коментари ()2219
© Plovdiv24.bg
Пламен Тасев беше най-добрият директор на Държавна опера - Пловдив за последните години. Около това мнение се обединиха оркестранти от институцията, представени от председателя на синдиката Александър Бяндов. Те защитиха бившия си директор на пресконференция само ден, след като Тасев бе обвинен в лошо управление от солисти и синдикалисти от хора към операта.

Нападките срещу бившия директор Пламен Тасев са неоснователни, заяви Александър Бяндов.

Оркестрантите отрекоха обвиненията, че са принуждавани да продават билети, за да получават финансови бонуси. Някои от тях са канили свои близки, които обаче сами са си плащали входа.

Основните проблеми на операта са с финансите и материалната база. За да се правят достатъчно добри спектакли се нуждаем от по-голямо субсидиране от община Пловдив, заяви синдикалният лидер Александър Бяндов.

Оркестрантите защитиха бившия директор. Оркестрантите се съгласиха с хора и солистите, че за да функционира нормално, операта трябва да има назначен директор с конкурс от Министерството на културата.

Нормално е в началото на следващия сезон да имаме назначен директор, който да отговаря за програмата, добави концертмайсторът Виеслав Новак. Най-важното е Държавна опера - Пловдив да предлага това, което публиката на Пловдив чака, за да не свирят пред празни зали.



Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 2
17.05.2013 »
02.05.2013 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Orkestrantite-zashtitiha-bivshiya-direktor-na-operata-433126
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.