Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Свинаров заяви, че още тази година България ще приеме американски войски в базите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 03.02.2005Коментари ()2050
Министърът на отбраната на България Николай Свинаров смята, че най-вероятно още тази година военните бази в страната ще приемат американски войски. Според него подобна перспектива "не трябва да тревожи" Русия, защото тези планове не са насочени нито към нея, нито към когото и да било. Това предава кореспондент на ИТАР-ТАСС, в отговор на чийто въпрос министър Свинаров е направил цитираното изявление.
Министърът посочва, че въпросът за американски военни бази в България се обсъжда повече от година. За преговори със САЩ е създадена специална работна група. Според Свивнаров разполагането на американски военни сили в България е отражение на "повишеното равнище на сътрудничество" между Вашнгтон и София. Като цяло, според оценката на министъра, българоамериканските отношения днес са по-добри от всякога, се казва още в съобщението.
Българският министър на отбраната заяви това след изказването си във външнполитическия изследователски център Уудро Уилсън във Вашингтон, където е на посещение до петък. Свинаров ще се срещне с министъра на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд и с членове на Конгреса. Българският военен министър проявява интерес към помощ от Пентагона за модернизация на българските въоръжени сили. Той предполага, че гласуването в Конгреса за военните бази в България може да се състои през април или май, допълва ИТАР-ТАСС.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Svinarov-zayavi-che-oshte-tazi-godina-Bulgariya-shte-prieme-amerikanski-voiski-v-bazite-si-4339
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.