Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес времето ще бъде ветровито, валежите спират
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 01.07.2013Коментари ()1499
©
В сутрешните часове и в североизточните райони валежите ще спрат. Времето през деня ще бъде ветровито, в повечето места с умерен западен, а по Черноморието силен северозападен вятър, който едва привечер ще започне да отслабва. Жълт код заради очакван силен вятър е обявен за областите Добрич, Варна и Бургас. В района на Черноморието се очаква силен вятър с пориви, достигащи до 20 - 25 м/с. За останалата част от страната не са прогнозирани опасни явления.В по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. 

По-значителна облачност ще се задържа над Североизточна България, където на места отново ще превали. Максималните температури на повечето места ще са между 20 и 25°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. 

По Черноморието ще духа умерен до силен северозападен вятър, отслабвайки едва към края на деня. По-значителна ще се задържа облачността по северното крайбрежие, където на места пак ще превали. Температурите през деня ще достигнат 22°-24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, а температурата на морската вода по крайбрежието е 20-24°. 

Облачността и над планините ще намалее, оставайки по-значителна над билната част. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Дневна температура на 1200 м.н.в около 14°, на 2000 м около 6°.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-vremeto-shte-bude-vetrovito-valezhite-spirat-440737
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.