Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съединение дава пример как интернетът да стане безплатен в страната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:57 / 04.07.2013Коментари ()2511
©
До една година безплатен интернет може да покрие всички области в страната, а на входовете и изходите на населените места да бъдат поставени камери за постоянно видеонаблюдение. 

Кметът на Община Съединение Георги Руменов присъства на заседание на постоянната комисия по транспорт и далекосъобщения към Националното сдружение на общините в Република България, което се проведе в Бургас. Той презентира по какъв начин е заработил безплатния интернет за гражданите и постоянното видеонаблюдение на територията на общината, за да може от удобствата да се възползват гражданите в другите населени места. 

В момента в Съединение и в селата от общината работят 19 камери за видеонаблюдение. Съоръжения за 24-часово наблюдение има на кръстовищата и възловите места в района.

"По този начин се гарантира сигурността на гражданите и очакваме да се намали престъпността", коментира Георги Руменов. 

Благодарение на усилията на неговия екип, в момента на цялата територия има и безплатен безжичен интернет. Руменов е изразил готовност да предостави набора от документи и начина за финансиране на всеки кмет, който иска да последва примера на Община Съединение. 

За следващия програмен период за сходни дейности ще бъдат предвидени 120 милиона евро по оперативните програми, финансирани от Европейския съюз. 



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Suedinenie-dava-primer-kak-internetut-da-stane-bezplaten-v-stranata-441416
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.