Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Посрещаме одеждите на Света Петка от Румъния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 04.07.2013Коментари ()2381
© Plovdiv24.bg
В навечерието на празника на митрополитския храм "Света Марина" - 16 юли, по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, ще бъдат посрещнати свещените одежди на света преподобна Петка и иконата с нейния образ осветени на честните й мощи, които цели и нетленни се намират в катедралния храм в гр. Яш, Румъния.

Одеждите и иконата ще бъдат донесени от митрополита на Буковина и Молдова Теофан на 16 юли в 18.30 ч. в пловдивската катедрала "Света Богородица", откъдето ще тръгне литийното шествие със свещените дрехи на света Петка и иконата с нейния лик, до митрополитския храм "Света Марина", където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ. 

От 19 ч. ще започне и празничната архиерейска вечерня на следващия ден - 17 юли, когато се чества паметта на света великомъченица Марина, от 9 часа ще бъде отслужена и празнична архиерейска света Литургия от Пловдивския митрополит Николай, митрополит Теофан и митрополити - членове на Светия синод на БПЦ , епископи и свещеници.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Posreshtame-odezhdite-na-Sveta-Petka-ot-Rumuniya-441447
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.