Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обществена трапезария отвори врати в Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:07 / 16.07.2013Коментари ()1548
©
Община Асеновград спечели проект за предоставяне на социална услуга "Обществена трапезария", финансиран от Министерството на труда и социалната политика, Фонд "Социална закрила".

На 1 юли 2013 г. кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов подписа договор по проекта, като дейностите по реализирането започнаха от 15 юли 2013 г. И ще продължат до 31 декември 2013 г. От услугата в общината ще се възползват общо 80 потребители, които отговарят на условията за целева група по проекта. Това са лица, деца и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане, членове на многодетни семейства, самотни родители, лица с липса на доходи, самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии, и бездомни лица. 

Експертна комисия извърши подбор на лицата, подали заявления за ползване на социалната услуга "Обществена трапезария". От подадените 170 заявления-декларации са класирани 80 потребители на услугата, като 49 са от Асеновград и 31 са от селата. 14 кандидати, които отговарят на изискванията за услугата, са включени в резервен списък. 

В първия ден на "Обществената трапезария" на потребители бе предоставен топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtestvena-trapezariya-otvori-vrati-v-Asenovgrad-443441
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.